Na chirurgii v Krompachoch potvrdili koronavírus u 15 zamestnancov

26.09.2020 Spišská Nová Ves

Krompachy 25. septembra (TASR) – Na chirurgickom oddelení Nemocnice Krompachy sa vyskytlo ochorenie COVID-19. Dočasne preto funguje v obmedzenom režime. Ako sa pre TASR vyjadrila hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková, pod ktorú nemocnica patrí, nový koronavírus sa potvrdil u 15 zamestnancov oddelenia, ako aj u štyroch pacientov.

"Stalo sa tak napriek zavedeným a dodržiavaným prísnym protiepidemiologickým opatreniam," uviedla s tým, že chirurgické oddelenie, kde sa prvý prípad objavil, sídli v samostatnej budove.

Dočasné obmedzenie chodu oddelenia znamená, že pacienti, ktorí potrebujú ošetrenie, budú vyšetrení a v prípade potreby hospitalizácie budú transportovaní do okolitých nemocníc v Spišskej Novej Vsi a Levoči.

"Nemocnica nariadila preventívne testovanie aj ďalších oddelení. Všetci pozitívne testovaní sú v domácom liečení," uzavrela Pavliková.
 

Popradská nemocnica hlasí 12 zamestnancov pozitívnych na COVID-19

Poprad 25. septembra (TASR) – Ochorenie COVID-19 má v popradskej nemocnici celkovo 12 zamestnancov. Oproti štvrtku (24. 9.) sa ich počet zvýšil o dvoch. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda.

Ako povedala, pokračujú v testovaní personálu, ktorý prišiel s pozitívnymi osobami do kontaktu.

"V nemocnici platí naďalej zákaz návštev, zvýšená dezinfekcia povrchov, používanie ochranných masiek, dezinfekcie a rukavíc a taktiež bariérová ošetrovateľská starostlivosť," doplnila Galajda.

Nemocnica spúšťa fázu akčného pandemického plánu na zabezpečenie kapacít pre prípadných pacientov s ochorením COVID-19 a zabezpečuje opatrenia pre maximálnu bezpečnosť prichádzajúcich pacientov. Reprofilizácia lôžok jej podľa Galajdy doteraz nebola nariadená.

"V rámci jednotlivých krokov bolo presťahované geriatrické oddelenie do hlavnej budovy na siedme poschodie," dodala.
 
 

Vyberte región